NVO Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u  razvoju ,,Naša inicijativa” održaće u periodu od 1.avgusta do 30.decembra 2014.godine radionice u deset gradova Crne Gore kroz projekat ,,Uz pravnu podršku do kvalitetnijeg ostvarenja prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju”. Radionice su namjenjene roditeljima i starateljima djece i omladine sa teškoćama u razvoju u cilju povećanja broja roditelja koji će za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju ostvariti pravo na ličnu invalidninu, tuđu njegu, dječji dodatak, besplatnu pravnu pomoć, ortopedska pomagala, pravo na penzionisanje roditelja pod povoljnim uslovima, pravo na skraćeno rado vrijeme jednog  od roditelja.

Gradovi u kojima će biti održane radionice su: Plav, Andrijevica, Berane, Rožaje, Mojkovac, Kolašin, Danilovgrad, Ulcinj, Budva, Tivat.

Roditeljima, članovima udruženja iz sastava Saveza ,,Naša inicijativa” biće pružena pomoć i obuka prvi pisanju molbi i žalbi u vezi sa ostvarivanjem prava svoje djece i uopšteno članova porodice.

 

Projekat je finansiran od strane Delegacije u Podgorici, Evropske unije  posredstvom Centra za građansko obrazovanje (CGO) i Građanskih inicijativa (GI).

Kontakt

Stari Aerodrum (bivši vojni kompleks),
Bulevar Josipa Broza Tita b.b.,
81000 Podgorica
Tel/fax: +382 (0)20/642-060
Mob: +382 (0)67/576-780
Web: www.nasainicijativa.me
Email:

Socijalne mreže