U organizaciji NVO Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju ,,Naša inicijativa” Podgorica u JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Berane održana je radionica za roditelje djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Potpredsjednik Opštine dr Zoran Marsenić riječima ,,Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa “, pozdravio je organizatore radionice i izrazio zadovoljstvo povodom ovog susreta. Izrazio je stav da su ove radionice edukativnog karaktera najkorisnija stvar upravo za roditelje, i ohrabrio iste da iskoriste prisustvo predstavnika najvećeg saveza u Crnoj Gori ovog tipa,  kako bi iskazali svoje potrebe i podijeli probleme sa kojima se svakodnevno susreću.  On je naglasio da će lokalna uprava i ubuduće podržavati akcije koje imaju za cilj poboljšanje u društvu kako roditelja djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Milisav Korać, izvršni direktor NVO ,,Naša inicijativa”, pohvalio je saradnju ostvarenu sa Opštinom Berane i Dnevnim centrom. On je istakao da održavanje ovih radionica pruža prostor roditeljima ove ranjive populacije da se bliže upoznaju sa pravima koja mogu da ostvare, poboljšaju svoj položaj u društvu posredstvom ovog Saveza, uz podršku resornog ministarstva i lokalne uprave.

 

Učešće u radionici pored roditelja uzeli su i predstavnici NVO  udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju ,,Korak nade” i ,,Ljepša budućnost”,  zaposleni Dnevnog centra i zdravstveni radnici.  

Berane - radionica kao dio projekta,, Uz pravnu podršku do kvalitetnijeg ostvarenja prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju”

četvrtak, 28 maj 2015

Kontakt

Stari Aerodrum (bivši vojni kompleks),
Bulevar Josipa Broza Tita b.b.,
81000 Podgorica
Tel/fax: +382 (0)20/642-060
Mob: +382 (0)67/576-780
Web: www.nasainicijativa.me
Email:

Socijalne mreže